Hilversumse buurten krijgen geen eigen vuurwerkshow

Door Sjoerd Stoop

Hilversum gaat tijdens de komende jaarwisseling niet op meer plekken binnen de gemeente een vuurwerkshow houden. De reden: hoge kosten en te veel gedoe met veiligheidsmaatregelen. Dat laat de gemeente weten. 

Hilversum houdt het daarmee bij de grote centrale vuurwerkshow die al jaren wordt gehouden op het Marktplein. Deze show gaat ook komende jaarwisseling weer door. 

De gemeente keek na de laatste jaarwisseling naar de mogelijkheid om met de vuurwerkshows ook ‘de wijk in te gaan’, maar dat blijkt lastig. Hilversum noemt het ‘niet haalbaar en evenmin wenselijk’.

Extra shows kosten namelijk veel geld en daarnaast zou de gemeente voor een grote uitdaging staan als het gaat om de veiligheid. Zo zouden er bijvoorbeeld veel agenten en handhavers nodig zijn en die zijn er simpelweg net.

Weer vuurwerkverbod centrum

De centrale Hilversumse vuurwerkshow kwam er jaren geleden om overlast van het afsteken van vuurwerk door consumenten tegen te gaan. Hilversum had de jaren daarvoor veel vuurwerkoverlast. 

De vuurwerkshow gaat gepaard met een vuurwerkverbod voor het Hilversumse centrum. Dat geldt ook deze jaarwisseling weer. Andere buurten die ook een vuurwerkvrije zone zouden willen hebben, kunnen naar de gemeente stappen. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.