Hilversumse Bradley haalt opgelucht adem nu bedreigers opgepakt worden: “Gaat steeds beter met me”

Door NH Gooi

Het gaat ‘verrassend goed’ met de al jaren ernstige bedreigde Hilversummer Bradley van Dijk nu er steeds meer verdachten van de pesterijen en doodsbedreigen worden opgepakt. Dat vertelt Bradley tegen NH Gooi. “Alles wat er gebeurd is, laat natuurlijk een enorm litteken achter. Maar ik durf voor het eerst sinds tijden mijn huis weer uit”, aldus de Hilversummer. 

Bradley van Dijk was jarenlang het doelwit van een groep treiteraars, die hem ten onrechte beschuldigde pedofiel te zijn. Wat hij vervolgens over zich heen kreeg was niet van de lucht: meer dan drie jaar lang werd Bradley zelfs tot aan zijn voordeur geterroriseerd. En niet alleen hij: ook familie, vrienden en onschuldige buren waren het doelwit. De pesterijen gingen ver: Bradley moest dood, zo vond de groep. 

Alle pesterijen en bedreigingen zorgden ervoor dat Bradley steeds vaker de deur niet meer uit durfde. Bang om zijn belagers tegen het lijf te lopen. De laatste maanden werden meerdere van zijn belagers opgepakt door de politie, onder meer nadat NH Gooi de zaak aan het licht bracht. 

Grafsteen beklad

Toch houden de pesterijen nog niet helemaal op. Het dieptepunt volgde afgelopen weekend toen de grafsteen van het overleden broertje van Bradley met graffiti bespoten werd met de woorden ‘brad pedo war’. De bekladding zorgde voor veel verdriet, maar bovenal ook woede. “We hebben vooral erg veel ongeloof. Welke zieke geest doet dit, vraag je je af? Ik ben heel erg teleurgesteld in de mensheid”, vertelt Bradley.

De bekladding lijkt gedaan door een laatste plukje van de oorspronkelijke groep pesters, die hun ‘strijd’ nog niet opgeven. 

Wel weer over straat

Nu de voornaamste verdachten van de jarenlange pesterijen en doodsbedreigingen in de boeien zijn geslagen, durft Bradley zelf weer wat meer de straat op te gaan. “Ik probeer het zo langzamerhand steeds meer te doen, maar ik blijf wel erg alert”, vertelt hij.

“Ik ben erg op mijn hoede. Als iemand me zomaar aanspreekt, schrik ik er vaak erg van. Ik ben niet meer zo bang als ik eerst was, maar zeker nog wel angstig. Ik sta continu aan als ik op straat loop.” 

Steeds meer medeleven

Nu steeds meer naar buiten komt over wat Bradley en zijn familie de laatste jaren hebben meegemaakt, ervaren zij meer steun. Heel anders dan toen Bradley werd belaagd met onterechte beschuldingen. 

“Als je onterecht wordt beschuldigd van krankzinnige dingen als pedofilie, dan moet je je maar zien te verdedigen en bewijzen dat het niet waar is. Dat is heel erg moeilijk”, vertelt Bradley. “Nu alles naar buiten komt en er mensen worden opgepakt, zien steeds meer mensen in dat het absolute onzin is. Mensen zien dat de beschuldigingen verzonnen zijn en afkomstig van een groep pesters. Nu ze worden opgepakt nemen mensen die beschuldigingen niet meer serieus. We worden nu veel meer gesteund, iedereen vind het verschrikkelijk.” 

Voorzichtigheid

Bradley zelf vindt de steun, maar ook alle recente positieve ontwikkelingen in zijn zaak die al jarenlang voortduurt nog moeilijk te bevatten. “Het is nieuw en voelt nog onwenning, maar ik hoop dat alles langzaam weer een beetje normaal wordt”, zegt hij.

Toch blijft hij ook voorzichtig. “Helemaal ophouden zal het nooit”, vreest hij. “Dat stelletje psychopaten kan niet stoppen. Zolang ze niet allemaal echt gepakt worden of tot inkeer komen, zullen ze doorgaan. Maar ik hou hoop. Het gaat nu een stuk beter en daar hou ik mij aan vast.” 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.