Hilversums zwembad ontruimd: zorgen om zwemlessen, uitbater verwacht snelle terugkeer

Verslag streekredactie NHGooi/GooiTV: Eva Doesborgh.

 

Het Hilversumse zwembad ’t Gooische Bad, van de bekende Hilversumse ondernemer Shiva de Winter, is ontruimd. De sloten zijn vervangen en de nieuwe sleutels zijn overhandigd aan de eigenaar van het pand. Het lijkt het kookpunt van een langer lopend conflict tussen de zwembaduitbater en de eigenaar van het pand. Voor de lessen lijkt er weinig aan de hand: andere zwemscholen willen de lezen overnemen, maar volgens De Winter is dat niet nodig.

Eind mei kreeg De Winter te horen dat hij de sleutels van zijn zwembad in moest leveren en zijn gehele inventaris moest laten staan. Dat gebeurde na een conflict met de eigenaar van het pand, Marc de Boer van administratiekantoor Fides. De Winter zou grote huurachterstanden hebben.

Na deze uitspraak heeft De Winter een hoger beroep ingediend.

Andere zwemscholen willen lessen overnemen

Nadat Arno Geul, voorzitter van de Hilversumse zwemvereniging De Robben, dit nieuws hoorde nam hij contact op met de eigenaar van het pand. “We hebben toen bij elkaar gezeten en gekeken hoe wij kunnen helpen. We willen namelijk niet dat de kinderen hier de dupe van worden”, legt hij uit. Ze kwamen tot het idee om de zwemlessen in ’t Gooische Bad over te nemen, samen met de Open Water Zwemschool.

Wanneer ze die lessen starten is nog niet zeker. “Het liefst zou ik hier morgen al mee beginnen, maar er moet eerst nog het een en ander goed geregeld worden”, vertelt Geul. Het zwembad is volgens hem in goede staat achtergelaten, maar er moet onder andere nog gekeken worden naar personeel.

Geul hoopt dat de ouders die zwemles hadden bij De Winter zich nu aanmelden op zijn nieuwe website voor het zwembad. “Wij hebben hun gegevens niet. Dus zo hopen we met ze in contact te komen.” Ook bij het zwembad zelf zijn posters opgehangen om ouders te bereiken.

Snelle terugkeer in het pand

Het overnemen van de zwemlessen is voor zwembaduitbater De Winter niet aan de orde. In een brief aan de ouders schrijft hij dat zij zich geen zorgen hoeven maken en de zwemlessen gewoon nog doorgaan. Deze gaan nu tijdelijk in zwembad Rebelsport in Huizen plaatsvinden. Voor andere zwemactiviteiten is geen alternatief, die gaan nu niet door.

Dat is volgens hem wel maar van korte duur. “Wij hebben een hoger beroep ingesteld tegen het vonnis. Onze verwachting is dat na die uitspraak het vonnis vernietigd wordt. Waarna we snel terug kunnen keren op het oude adres”, vertelt de juridisch adviseur Randolph Brion, die spreekt namens De Winter.

Brion verwacht dat in het hoger beroep gaat blijken dat er geen sprake is van een huurachterstand. “En als dat wel zo zou blijken, dan is dat bedrag zo klein dat het geen ontruiming rechtvaardigt”, zegt hij.

Wanneer het hoger beroep precies behandeld gaat worden is nog niet bekend. Maar Brion verwacht dat het hoger beroep met spoed behandeld zal worden.

Marc de Boer van administratiekantoor Fides – de eigenaar van het zwembadpand – is om een reactie gevraagd. Hij heeft nog niet gereageerd.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.