Hilversums wijkcentrum maakt kans op Appeltje van Oranje: “Hoop dat Beatrix hem zelf komt brengen”

Door Fabian van der Gijze (NH Gooi/GooiTV)

Het Hilversumse wijkcentrum De Geus is één van de tien kanshebbers om een Appeltje van Oranje te winnen. Dat heeft het wijkcentrum afgelopen weekend te horen gekregen, komend najaar wordt bekend of De Geus tot één van de drie winnaars behoort. Als het Hilversumse wijkcentrum wint dan krijgen ze een bedrag van 25.000 euro. De nominatie nu levert ook al 1.500 euro op. 

De nominatie werd afgelopen weekend bekend gemaakt toen Wijkcentrum De Geus al feestvierde vanwege het tienjarig bestaan. Er was een barbecue voor alle vrijwilligers, die meteen het grote nieuws te horen kregen. 

Het Hilversumse wijkcentrum werd bij de nominaties pas als laatste genoemd. “Eerlijk gezegd hadden wij het ook niet meer verwacht”, vertelt Ed Bakker. “De Geus bestaat uit alleen maar vrijwilligers, tussen de 37 andere kanshebbers zitten veel organisaties met mensen in dienst. Zij konden hierdoor enorm veel stemmen binnenhalen. Onze pitch is goed ontvangen bij de jury. Dit zorgt ervoor dat we uiteindelijk bij de laatste tien zitten.”

Goed gevoel

Het wijkcentrum is sinds de nominatie vol vertrouwen. “Het jurycommentaar was erg lovend, dit zorgt voor een goed gevoel. Ik denk dat we veel kans maken om bij de top drie te eindigen”, vertelt Bakker. “Ik merk dat de andere kandidaten nu fanatiek kijken naar ons. Dat vind ik erg bijzonder om te merken. Als we winnen hoop ik wel dat Beatrix bij ons langskomt. Ze woont immers toch om de hoek”, aldus Bakker.

Mocht De Geus de prijs winnen, dan zal het geld gebruikt worden om het gebouw te onderhouden, de vrijwilligers in het zonnetje te zetten en verder zal de organisatie kijken waar ze het beste in kunnen investeren om mensen nog beter te kunnen helpen.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.