Hilversummers hangen ‘rouwdoeken’ aan wooncomplex nu gemeente centrumring mag verleggen

Door Erwin Bakker

Op het appartementencomplex aan het Hilversumse Langgewenst hangen rouwdoeken. Bewoners van het gebouw zijn ‘in rouw’ nu de Raad van State heeft bepaald dat de gemeente de centrumring mag verleggen. De Hilversummers vrezen daar al langer veel overlast van en stapten naar de rechter. 

De Raad van State veegde afgelopen week de bezwaren van de bewoners tegen de plannen van de gemeente van tafel. Daarom is de weg vrij om de centrumring rondom het stationsgebied te verleggen, tot grote onvrede van de buurtbewoners. 

De bewoners zijn erg teleurgesteld. Ze vrezen al langer voor veel overlast als een van de belangrijkste autowegen van het Hilversumse centrum straks voor hun deur loopt. 

Teleurstelling kenbaar maken

Als reactie op de uitspraak hebben ze nu zwarte doeken opgehangen aan de gevel van hun complex. “We willen hiermee onze teleurstelling kenbaar maken”, zegt Marion Donk, de vertegenwoordiger van de groep buurtbewoners. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

Het verleggen van de centrumring heeft als gevolg dat er duizenden auto’s per dag extra voor hun deur rijden, met als gevolg meer lawaai en uitstoot van bijvoorbeeld uitlaatgassen.

Volgens Donk heeft dit effect op het woongenot. Wethouder Arno Scheepers heeft aangegeven om met de bewoners in gesprek te gaan over geluidswerende maatregelen. 

Het is nog onduidelijk hoelang de doeken blijven hangen.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.