Hilversummers demonstreren op treinstation voor Gaza

Door Redactie ’t Gooi

Een groep demonstranten protesteerde vanavond op station Hilversum om aandacht te vragen voor de oorlog in Gaza. Zeker vijftien mensen deden mee aan het zogeheten ‘zit-protest’. 

In verschillende steden, zoals Amsterdam, Utrecht, Amersfoort en Zwolle, zijn sinds de oorlog in Gaza demonstraties geweest. Volgens één van de activisten was het tijd dat er nu ook eentje in Hilversum plaats zou vinden: “We willen overal, ook hier in Hilversum, aandacht vragen voor het aanhoudende leed en de mensenrechtenschendingen in Gaza.”

In de welkomsthal van station Hilversum begint rond 18.00 uur het protest. Enkele demonstranten zwaaien met vlaggen van Palestina, andere roepen pro-Palestijnse leuzen. “We willen een vredelievend zitprotest houden, waarin we laten zien dat we solidair staan met Palestina. Het doel van de organisatie is niet om reizigers te hinderen, maar om aandacht te vragen voor de voortdurende situatie” zegt dezelfde activist. 

Hoe de demonstratie eruit zag, is te zien in bovenstaande video. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.