Hilversummer (64) overleden na mishandeling in Amersfoort, verdachte opgepakt

Door Redactie

Een mishandeling op het Stationsplein in Amersfoort heeft geleid tot het overlijden van een 64-jarige man uit Hilversum. De mishandeling gebeurde op vrijdag 17 november op het Stationsplein in Amersfoort. Vanochtend bezweek de man aan zijn verwondingen.

Dat meldt de politie vandaag. Het conflict ontstond toen twee jongens op één fiets over de stoep langs de man reden. Na een opmerking van de man ontstond er een woordenwisseling, die snel escaleerde. Een van de jongens gaf de man een harde duw, waardoor hij ten val kwam en met zijn hoofd op de stoep terechtkwam. Omstanders schoten direct te hulp, terwijl de twee jongens ervandoor gingen.

De 64-jarige man werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij vanochtend overleed.

Politieonderzoek

De politie startte gelijk een onderzoek waarbij getuigen zijn gehoord en camerabeelden zijn geanalyseerd. Op dinsdag 28 november is een 17-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden op verdenking van het toebrengen van de fatale duw. Hij wordt nu verdacht van mishandeling met de dood als gevolg.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.