Hilversummer (19) opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij explosie Amsterdam

Door NH Gooi

De politie heeft een 19-jarige Hilversummer opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij de explosie aan de Leidsestraat in Amsterdam. Dankzij een oplettende getuige kon de jongeman woensdagochtend worden aangehouden. 

Maandagochtend werden omwonenden van een steak- en pizzazaak aan de Amsterdamse Leidsestraat flink opgeschrikt door een explosie. Twee personeelsleden raakte hierbij lichtgewond. De zaak liep flinke beschadigingen op en van de glazen deuren is bijna niets meer over.

Oplettende getuige

Dankzij een oplettende getuige kon de politie woensdagochtend snel twee jonge mannen aanhouden. Het gaat om een 19-jarige Hilversummer en 18-jarige Amsterdammer.

De getuige zag even na 05.00 uur het duo zich verdacht gedragen op de hoek van de Leidsestraat en Prinsengracht. Daarna zag de persoon de verdachten naar de zaak lopen en iets aan de ruit van het pand bevestigen en zich daarna snel uit de voeten maken.

Kort daarna volgde er een explosie. De getuige besloot het tweetal te volgen. Na deze informatie door te hebben gegeven aan de politie zijn de twee verdachten in de kraag gevat. 

Reeks explosies

De Amsterdamse politie heeft zijn handen vol aan een reeks explosies, schietpartijen, plofkraken en andere drugsgerelateerde misdrijven. Zij hebben daarom aan het Rijk om tweehonderd extra politiemensen gevraagd. Het gaat hierbij specifiek om onder andere specialisten op het gebied van forensische opsporing en cybercrime.

In dezelfde nacht werd ook Hilversum opgeschrikt door een explosie. Die vond plaats bij appartementencomplex de Gashouder. Deze explosie vond plaats in de ontvangsthal van het complex. De vloer en de glazen deur raakte hierbij beschadigd. Het onderzoek van de politie loopt nog. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.