Hilversum wil weten wat Hilversummers van fusie met Wijdemeren vinden

Door Erwin Bakker

Hilversummers worden gevraagd hun mening te geven over een mogelijke fusie met Wijdemeren. De gemeente verstuurt daarom een enquête. Dat is een belangrijke stap op weg naar een eventuele fusie, Hilversum wil zeker weten dat er genoeg draagvlak is. 

Op dit moment onderzoekt de gemeente Wijdemeren naar mogelijkheden om te fuseren. Buurgemeenten Hilversum en Gooise Meren lijken daarbij allebei geschikte kandidaten. Om dit verder te onderzoeken worden verkennende gesprekken gevoerd en vinden aanvullende onderzoeken plaats.  

Onderzoek

Hilversum onderzoekt wat een fusie in de praktijk zou betekenen. Daarom wil de gemeente antwoord krijgen op onder andere de vraag wat de fusie voor effect heeft op inwoners en hoe het financiële plaatje eruit ziet. De enquête zelf moet laten zien met welke vragen Hilversummers zitten. 

De enquête maakt deel uit van de zogeheten verkenningsfase waarin verschillende onderzoeken worden uitgevoerd. De verwachting is dat dit tot de zomer duurt. 

Resultaten

De resultaten worden voorgelegd aan de Hilversumse gemeenteraad. Hieruit moet blijken of Hilversum aan een volgende ronde gesprekken en onderzoeken gaat nemen. Dit wordt de onderzoeksfase. Pas na deze fase neemt de gemeenteraad een besluit om wel of niet te fuseren. Mocht dit zo zijn, dan zal in 2027 de fusie plaatsvinden. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.