Hilversum tekent voor verlenging contract met NOC*NSF om sportverenigingen beter te helpen

Door Erik Bootsman (NH Gooi/GooiTV)

De gemeente Hilversum en het NOC*NSF hebben een verlengingsovereenkomst getekend om sportverenigingen in Hilversum te blijven ondersteunen. Hiermee moet het voor clubs duidelijker worden waar ze met hun problemen en vragen terecht kunnen. De eerste overeenkomst werd aangegaan in 2019. 

Hilversumse clubs kunnen hiermee terecht op één centraal aanspreekpunt bij de gemeente. Samen met het NOC*NSF wordt dan gekeken naar de beste aanpak voor mogelijke problemen. Zo kunnen de clubs hulp krijgen bij het aanbieden van workshops, het opstellen van beleidsplannen, vrijwilligerswerving en ledenbinding.

Aanleiding voor de overeenkomst was het gebrek aan helder overzicht bij verenigingen. In het  verleden was het vaak onduidelijk waar ze met welke vraag terecht konden. Nu er één aanspreekpunt is kan gelijk de beste hulp worden geboden. Volgens Wethouder Hunnik is het aanspreekpunt handig voor clubs. Vooral bij het vinden van vrijwilligers en veranderende behoeftes van sporters. De nieuwe overeenkomst geldt voor een periode van 4 jaar.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.