Hilversum overweegt inzet ‘mystery guests’ om illegale sekswerkers op te sporen

Door Gooise streekredactie

Om beter zicht te krijgen op illegale seksuele handelingen bij massagesalons overweegt de gemeente Hilversum ‘mystery guests’ in te zetten. Deze methode wordt gebruikt om bewijslast te verzamelen. 

Begin april sloot de gemeente Gooise Meren twee massagesalons in Bussum, omdat er illegaal seksuele diensten werden aangeboden aan klanten. Er waren al langer signalen dat de regels in deze salons niet werden nageleefd. Zo was er geen vergunning voor het aanbieden van seksuele handelingen. 

Complex

In Hilversum zijn 25 Aziatische massagesalons actief, waaronder elf Chinese. Volgens de  gemeente is het te complex om na te gaan of er bij deze salons vergelijkbare misstanden plaatsvinden zoals in Bussum. Er zijn momenteel geen meldingen van misstanden in de Chinese massagesalons.

Wel heeft de gemeente recent drie illegale sekswerkinrichtingen aangetroffen in Hilversum, waar Chinese sekswerkers actief waren. Dat was onder meer in een Airbnb en een sociale huurwoning. Ondanks dat er aanwijzingen waren voor mensenhandel, hebben de sekswerkers aangegeven geen hulp nodig te hebben.

Bewijs

Om toch zicht en controle te houden op illegaal sekswerk of mensenhandel overweegt Hilversum nu om ‘mystery guests’ in te zetten. Dit is een doeltreffende methode bij het verzamelen van de bewijslast, maar daarbij is de gemeente wel gebonden aan strenge regelgeving. Daarom kijkt Hilversum ook naar andere mogelijkheden om toezicht te houden op de massagesalons.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.