Hilversum legt parkeren van deelscooters aan banden

Hilversum legt het parkeren van deelscooters aan banden. Ze mogen voortaan niet meer lukraak overal geparkeerd worden, maar alleen nog op aangewezen plekken. Er wordt al sinds de komst van de deelscooters naar Hilversum steen en been geklaagd over foutparkeren en andere overlast. 

Hilversum heeft vanaf komende maand een vergunningsysteem voor aanbieders van deelscooters. Bedrijven moeten een vergunning hebben om deelscooters te kunnen plaatsen. Daar hangen straks ook strengere voorwaarden aan. 

De aanbieders krijgen enkele gebieden aangewezen waar ze deelscooters mogen plaatsen en moeten zelf actief gaan handhaven op hinderlijk of foutgeparkeerde scooters. Hilversummers krijgen binnenkort gegevens van de aanbieders en een telefoonnummer waarop ze een melding van foutgeparkeerde scooters kunnen doen. 

Drie soorten gebieden

Er gelden straks drie soorten gebieden: gebieden waar helemaal geen scooters mogen staan, waar ze alleen op bepaalde plekken mogen staan en waar ze wel overal mogen staan. 

De reeks maatregelen voor de deelscooteraanbieders zaten er al langer aan te komen. De vele klachten over deelscooters sinds de komst en de grote animo van bedrijven om zulke scooters neer te zetten, was aanleiding voor de gemeente om alles te gaan reguleren. 

Hilversum vindt deelscooters heel belangrijk. De gemeente ziet deelvervoer als een van de oplossingen om auto’s uit het centrum te weren. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.