Hilversum krijgt subsidie van drie miljoen voor plaatsen van pakweg 400 tijdelijke huizen

Door Gooise streekredactie

Hilversum kan rekenen op een subsidie van zo’n drie miljoen euro voor de bouw van pakweg vierhonderd tijdelijke huizen op het al jaren braakliggende circusterrein. De subsidie is een flinke steun in de rug voor de bouw van de woningen. 

Hilversum presenteerde afgelopen zomer een plan om 380 tijdelijke woningen neer te zetten op het circusterrein. Dat terrein ligt al jaren braak, wachtend op nieuwe plannen. De tijdelijke huizen moeten er zo’n vijftien jaar kunnen staan. Daarna verhuizen ze, als het lukt, naar een andere plek in de regio. 

Het geld dat Hilversum krijgt komt uit een speciaal potje om sneller tijdelijke huizen neer te zetten om de woningnood tegen te gaan. De gemeente vroeg 7.800 euro per huis en krijgt het hele bedrag toegekend. 

Het geld wordt overgemaakt zodra er wordt gestart met de aanleg van de funderingen. Een voorwaarde voor de subsidie is dat de huizen er binnen een jaar moeten staan. Voor Hilversum betekent dat dat de huizen over een jaar een feit moeten zijn. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.