Hilversum en Wijdemeren favoriete liedje van omgekomen Cécile (14) massaal de Top 2000 in

Door NH Gooi & Redactie

Hilversum en Wijdemeren hebben het favoriete liedje van Cécile, een van de twee Hilversumse meisjes die eerder deze maand om het leven kwamen bij een aanrijding met een spookrijder, massaal de Top 2000 ingestemd. Eén op de vijf stemmers uit de twee gemeentes zette ‘Astronomy’ van Conan Gray op hun stemlijstje, waardoor het nummer op plek 1497 staat in de bekende eindejaarslijst. 

Dat het liedje de Top 2000 haalt, komt omdat Hilversummers massaal gehoor hebben gegeven aan een oproep van de klasgenootjes van Cécile. Die spoorden eerder deze maand mensen aan om op het favoriete liedje van hun geliefde klasgenootje te stemmen. De oproep werd veel gedeeld door ouders en anderen. 

Meer stemmen dan Queen

Met succes dus: ‘Astronomy’ van Conan Gray blijkt onder Hilversummers meteen het populairste nummer. Er werd meer op gestemd dan op het bekende ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen dat traditiegetrouw bovenaan de lijst staat. 

Hilversum en Wijdemeren zijn de enige twee gemeenten die zoveel stemden op het liedje van Conan Gray. Het is de eerste keer dat het nummer in de Top 2000 terecht komt. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.