Het gaat er dan toch van komen: aanleg van snelle buslijn door Huizen start deze zomer

Door Pieter Witte

Het heeft even geduurd, maar de aanleg van de snelle buslijn door Huizen gaat deze zomer van start. Het plan lag een tijd stil omdat de gemeente Huizen in de clinch lag met aannemer BAM over de kosten van het project. De kou lijkt nu uit de lucht. 

De werkzaamheden voor de aanleg van de snelle buslijn werden vorig jaar stilgelegd. Op dat moment waren er ter voorbereiding al een groot aantal bomen gekapt, maar het echte werk moest nog beginnen. 

Duurder

Het grootste probleem: aannemer BAM die de werkzaamheden uitvoerde, gaf aan dat de kosten aanzienlijk gestegen waren en dat er eigenlijk dus meer geld bij moest. Voor de gemeente Huizen was toen niet duidelijk waar de kostenstijgingen vandaan kwamen, waardoor er wat getouwtrek was over de kwestie. 

Volgens verantwoordelijk wethouder Roland Boom was er altijd het voornemen om er samen uit te komen. Dat lijkt nu gelukt.

Toch bleek dat niet gemakkelijk. Omdat niet zeker was of er volledig nieuwe afspraken gemaakt moesten worden of dat zelfs de hele handel opnieuw zou moeten worden aanbesteed, hebben de werkzaamheden voor de aanleg van de snelle busbaan – officieel de ‘oost-west-as’ – dus een behoorlijke tijd stilgelegen.

Nu er een aangepast ontwerp ligt, kan de aanleg wel verder gaan. De gemeente Huizen en aannemer BAM moeten op de achtergrond nog wel verbeterde afspraken gemaakt worden over onder meer de omvang van de werkzaamheden, maar dat lijkt een kwestie van tijd. 

Eindresultaat

Wethouder Boom klinkt in elk geval opgelucht: “Met de vernieuwde oost-west as verbeteren we de bereikbaarheid, de verkeersveiligheid, de leefbaarheid en de biodiversiteit. Dat is nu misschien nog moeilijk voor te stellen, maar het eindresultaat zal zijn dat we de oost-west as van Huizen een kwalitatieve impuls geven.”

Huizen presenteert het aangepaste ontwerp in maart aan buurtbewoners en andere belangstellenden.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.