Helpende handjes: mensen met een beperking helpen Wijdemeerders met stemmen

Door Amanda Algra & Daan Bakker

Extra hulp voor Wijdemeerders die vandaag hun stem uitbrengen: ze worden op het stembureau opgevangen door mensen met een verstandelijke beperking. Samen met een ander helpen ze in tweetallen met stemmen. 

De tweetallen verwelkomen de stemmers die bij het stembureau aankomen en helpen met het uitreiken van stembiljetten. 

Dagbesteding

De helpende handjes staan bij Het Zandkasteel-zorg, waar normaal gesproken al verschillende activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking worden georganiseerd. Het gaat niet alleen om naschoolse dagbesteding, maar ook om logeerweekenden en jongerenavonden.

De focus ligt op het laten zien dat iedereen mee kan doen op zijn eigen manier. Dat er dit jaar een stembureau op deze locatie zit, sluit aan bij deze boodschap. Ze zien het als één groot feest.

Bijzondere stem

Het enthousiasme is dan ook zeker te merken, zeker toen bekend werd dat burgemeester Charlie Aptroot langs zou komen om zijn stem uit te brengen.  “Ik ben hier gaan stemmen omdat dit een heel bijzonder stembureau is. Het is zo’n mooi initiatief.”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.