Heftige regenbui veroorzaakt vijver onder viaduct Huizen: drie auto`s vastgelopen

Door Pieter Witte

Afgelopen nacht trokken er zware buien over het land en ook `t Gooi werd hard getroffen. In korte tijd viel er zoveel water uit de lucht dat het kruispunt bij de Crailoseweg in Huizen volkomen ondergelopen was en er zich een enorme ‘vijver’ had gevormd. Drie auto`s die het waagden door het water te rijden, kregen snel spijt toen hun voertuigen stil kwamen te staan in de waterplas. Alle drie moesten afgesleept worden.

Dat regenbuien tegenwoordig heftiger worden, is onder andere te zien aan de wegen in `t Gooi die steeds sneller onderlopen tijden plensbuien. Dinsdagnacht was dat raak bij het kruispunt van de Crailoseweg en de oprit van de snelweg naar Amsterdam. De oprit zelf en de weg onder het viaduct waren veranderd in een grote vijver.

Twee auto`s die naar Amsterdam wilden, hebben het gewaagd door het diepe water te rijden. Helaas bleken de voertuigen niet amfibisch genoeg, waardoor de reis op de oprit al strandde.

Gestrand

Vier andere pechvogels zaten in een auto die onder het viaduct door wilde rijden maar daar op de enorme watermassa stuitte. Ook deze auto kwam volledig tot stilstand in het water onder het viaduct, waardoor de inzittenden geen kant op konden.

De auto met de vier passagiers is door een berger afgesleept. Ook de andere twee auto`s moesten met behulp van de berger uit het water komen en afgesleept worden. Het kruispunt bij de Crailoseweg moest enige tijd gesloten blijven om al het regenwater weg te laten lopen.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.