Hard rijden tussen Baarn en Hilversum en Baarn wordt aangepakt Zestig kilometer per uur wordt de norm

Door Erik Bootsman

De Hilversumsestraatweg, N415, tussen Hilversum en Baarn gaat op de schop. Vanaf maandag 28 augustus tot 5 september wordt de weg afgesloten voor verkeer. Er komen verkeersplateau’s en de maximum snelheid gaat terug naar 60 kilometer per uur.

De provinciale weg door de bossen tussen Hilversum en Baarn staat bekend als een racebaan. Menig automobilist wil hier nog wel eens plankgas geven. En dat is een groot gevaar voor de verkeersveiligheid. Met ongelukken tot gevolg. De provincie Utrecht heeft daarom besloten de weg aan te pakken en maatregelen te treffen om het hardrijden tegen te gaan en de verkeersveiligheid te verhogen.

Maatregelen

Om de snelheid van het verkeer terug te dringen worden er verkeersplateau’s gemaakt ter hoogte van Groot Kievitsdal, de Zevenlindenweg en de Hoge Vuuseweg. Ook komt er een Blauwe middenstreep waardoor het verkeer voorzichtiger moet gaan rijden. Verder wordt de maximum snelheid dus teruggebracht tot 60 kilometer per uur. 

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden, die drie weken zullen duren, wordt het verkeer omgeleid via de A27, de A1, de N221, de N234 en de Maartensdijkseweg.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.