Grote belangstelling voor begrafenis van geliefde Hilversumse dakloze Jolanda

Door Daan Bakker

Meer dan honderd belangstellenden hebben vanmorgen afscheid genomen van de geliefde Hilversumse dakloze Jolanda Hermans. De bekende verschijning overleed een week geleden op slechts 58-jarige leeftijd. Haar man, vrienden en bekenden stonden op de begraafplaats stil bij het verlies. 

Mooie woorden, oude verhalen en anekdotes werden uitgesproken op de begrafenis van de Hilversumse. De dood van de dakloze vrouw maakte veel los in Hilversum en dat was ook te zien bij de begrafenis: het was hartstikke druk.

Meerdere dak- en thuislozen waren samengekomen om op hun manier te rouwen voor hun verloren vriendin. Bier, wijn en sigaretten werden met elkaar gedeeld. 

Steun

Edwin de partner van Jolanda, ook wel bekend als Boeddha, bedankte iedereen voor hun komst. Hij leek een beetje overweldigd door de enorme opkomst. Hij kreeg veel omhelzingen en woorden van steun.

Op het einde van de sobere bijeenkomst leidde een goede vriendin van Jolanda, Selma, het gebed in. Jolanda is begraven op begraafplaats Zuiderhof aan de Kolhornseweg in Hilversum.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.