Grote anonieme schenking voor Singer Laren: 33 schilderijen van Nederlandse modernisten

Door Nina Vermeulen & Fabian van der Gijze (NH Gooi/GooiTV)

Een grote schenking voor het Larense Singer Museum: van een Nederlands echtpaar dat anoniem wil blijven heeft het museum liefst 33 schilderijen van Nederlandse modernisten gekregen. De schilderijen bestaan uit stukken van bekende kunstenaars zoals Piet Mondriaan, Jan Sluijters en Kees van Dongen. 

Museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm is ontzettend gelukkig met de schenking: “Het is geweldig dat we dit mooie museum nog mooier kunnen maken. En vooral ook onze bezoekers kunnen verrijken en verwennen met deze kunstschatten.”

Delen van passie

De stukken zijn geschonken door een kunstlievend echtpaar wat anoniem wil blijven. “Een heel gul, kunstminnend echtpaar, die hun passie wil delen met iedereen die van kunst houdt”, laat De Lorm weten. 

Nog niet zo heel lang geleden, in 2018, mocht het Singer Museum een grote schenking aannemen van Els en Jaap Blokker. Het museum kreeg destijds een grote collectie Nederlandse, modernistische werken. “Deze collectie sluit naadloos aan op de vorige schenking. Dit maakt dat modernisme hier in het Singer in Laren nog mooier en nog sterker.” 

De werken zijn vanaf nu te bekijken in het Singer Museum in Laren als onderdeel van de tentoonstelling Liefde voor Kleur – Gestel, Sluijters, De Smet en anderen

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.