Groep 6 van Rehobothschool in Huizen plant bomen voor Boomfeestdag

Door Noor van Scherpenzeel

Groep 6 van de Rehobotschool in Huizen hoefde vandaag eventjes niet het klaslokaal in. Ze kregen namelijk les in een bos, waar ze zelf – speciaal voor de Nationale Boomfeestdag – bomen mochten planten. De kinderen leerden over de natuur, het belang van voedselbossen én natuurlijk hoe je het beste een boom in de grond stopt. 

Ieder jaar wordt er een Nationale Boomfeestdag georganiseerd om kinderen uit groep 6 meer te leren over bomen. Het Voedselbos in Huizen leek het daarom een goed idee om kinderen op deze speciale dag uit te nodigen zélf een boom in de grond te steken.

Naast de Kinderboerderij in Huizen ligt een bosgebied van zo’n 1,5 hectare. Afgelopen jaar is besloten om hier een Voedselbos van te maken, waar uiteindelijk zo’n tweehonderd soorten eetbare planten moeten komen. Dankzij de inzet van groep 6 van de Rehobothschool staan er vanaf vandaag in ieder geval wijnbessen, hazelaren en lijsterbessen. 

Wat de kinderen verder allemaal leerden en hoe het planten ging, is te zien in de video.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.