Gratis ‘verbindend’ cultureel festival Hilversum: van rollerdisco tot buurtsafari

Door Pieter Witte

Het gratis cultureel festival Open035 in Hilversum bood zaterdag een breed pallet aan activiteiten. Tijdens het eendaagse evenement, wat verbinding tussen inwoners en de culturele sector moet opleveren, kon je onder andere op ‘safari’ in verschillende wijken, beleefde je een film in de VR-bioscoop en waande je je in de zeventiger jaren in de rollerdisco.

Open035 is het culturele festival van Hilversum wat dit jaar voor de tweede keer werd gehouden. Het evenement moet een verbindende schakel zijn tussen de diverse woonwijken, cultuurinstellingen en lokaal talent.

Er was dan ook een keur aan plekken die je gratis kon bezoeken om je onder te dompelen in kunst en cultuur.

Tekst gaat door onder de foto.

Uiteraard deed Museum Beeld en Geluid mee dat deze dag gratis toegang had. Maar er waren door de hele stad heen dingen te zien en beleven. Vanaf een uur of elf ’s morgens tot middernacht konden bezoekers kijken en luisteren naar woordkunstenaars, waren kunstgalerieën gratis toegankelijk en kon je ’s avonds een herfstwandeling maken.

Tuktuks reden gratis af en aan om mensen van en naar locaties te brengen. Je kon je ook naar woonwijken laten vervoeren om daar op safari te gaan en de belevingswereld van jongeren in Hilversum mee te maken.

Tekst gaat door onder de foto.

En als je tijdens de enkele bui ging schuilen in de passage bij de Gooische Brink dan kwam je daar nog een virtuele bioscoop tegen en even verderop werd er fanatiek gedanst in de disco op rolschaatsen. Diverse live optredens van lokaal talent maakten het feest aan het eind van de dag compleet.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.