Gratis taxatiedag in Laren: wat is oma’s schaaltje waard?

Een oud horloge, een parelketting die echt of nep kan zijn, of een schilderijtje dat al jaren aan de muur hangt: het was vandaag allemaal welkom op de taxatiedag in Laren. En laten we eerlijk zijn: wie hoopt nou niet dat juist dat bezit van grote waarde blijkt te zijn?

Omdat de hele maand juni in het teken staat van kunst in Laren, is de taxatiedag dit keer gratis. Wie deze dag zijn of haar collectie deskundig wil laten taxeren, kon zonder afspraak terecht bij de Larense bibliotheek in het Brinkhuis.

Onze lepeltjes zijn niets waard

Om de proef op de som te nemen, hebben we zelf ook wat spullen meegenomen om te laten taxeren, maar we blijken geen goudmijn in huis te hebben.

De uitkomst is teleurstellend. Oma hield bij hoog en laag vol dat we voorzichtig moesten met haar ‘zilveren’ lepeltjes. Maar volgens de taxateur hoeft dat niet meer. Ze blijken niet van zilver en sommigen zijn zelfs van een spaarpuntenactie van een grote Nederlandse koffiebrander.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.