Gooise Wandelvierdaagse in alle vroegte van start: “Wij zijn de mooiste vierdaagse van Nederland”

Door Daan Visser & Petra de Beij (NH Gooi/GooiTV)

Met gemiddeld 26 graden in het vooruitzicht maken de deelnemers van de Gooise Wandelvierdaagse zich al vroeg klaar voor deze helse wandeltocht. Nou ja, hels? De eerste wandelaars zullen vier dagen achter elkaar dagelijks 40 kilometer wandelen en zijn er goed op voorbereid. Ook de organisatie heeft een hitteplan opgezet. 

Het hitteplan is een waarschuwingssysteem van het RIVM. Het informeert organisaties over de verwachte hitte. Hierdoor kunnen ‘ongemakken en gezondheidsproblemen door hitte verminderd en waar mogelijk voorkomen worden’. De organisatie liet al eerder weten meerdere maatregelen op basis van dit hitteplan te hebben genomen. 

“Buiten de controleposten bij verschillende horeca, hebben we extra waterpunten geregeld. Dit doen we normaal niet, maar dat is vanwege de hitte dit jaar wel nodig.”

Bij de waterpunten kunnen de wandelaars hun flesje water bijvullen. Ook heeft de organisatie de wandelaars gemaild, met tips over hoe om te gaan met de hoge temperaturen. “We raden mensen aan ook zelf voldoende drinken mee te nemen, zich goed in te smeren en beschermende kleding te dragen, zoals petjes.”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.