Gooise streekomroep opent redactie in centrum van Hilversum

Door Redactie ’t Gooi

In het Gooi hebben de lokale omroepen NH Gooi en Gooi TV de handen ineen geslagen met NH Nieuws om een gezamenlijke streekredactie op te zetten. Tijdens de Dutch Mediaweek krijgt NH Gooi een vaste basis op het LAB Mediaplein in het centrum van Hilversum. 

De journalisten van deze twee lokale omroepen zullen gaan samenwerken met de regionale omroep om het nieuws uit de regio Gooi & Vechtstreek te verslaan. Hiermee lopen de lokale omroepen vooruit op de plannen van de regering.

Lourens Hogenbirk, voorzitter van de samenwerkende lokale omroepen, is trots op deze stap: “We zijn blij dat we dit samen kunnen doen. Veel nieuws en informatie is tegenwoordig alleen toegankelijk tegen betaling of bereikt de mensen in onze regio niet. Door de verdubbeling van het aantal medewerkers op onze redactie kunnen we streven naar de beste, meest betrouwbare en vooral openbare nieuwsbron voor iedereen.”

De streekredactie zal werken vanuit het LAB Mediaplein in de Gooische Brink winkelpassage. De opening van deze nieuwe werkplek gaat aankomend weekend plaatsvinden, met aanwezigheid van Karin Walters, wethouder Media van de gemeente Hilversum, en Han ter Heegde, burgemeester van Gooise Meren. 

De streekredactie zal samenwerken met Moos Productiehuis (stagebedrijf van MBO College Hilversum), Bibliotheek Hilversum, Beeld & Geluid en Hilversummers.nl vanuit het LAB Mediaplein en de STUDIO Mediaplein.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.