Gooise huisarts verdacht van ernstige mishandelingen: ‘Duwde een katheter bij vrouw naar binnen’

Door Noor van Scherpenzeel

Een Gooise huisarts wordt verdacht van het ernstig mishandelen van zijn ex-vrouw en twee jonge kinderen. De 38-jarige man was ook raadslid bij gemeente Gooise Meren. Hij zit op dit moment al 104 dagen vast in voorarrest. 

De man wordt ervan verdacht zijn (inmiddels ex-)vrouw op verschillende manieren fysiek en psychisch mishandeld hebben. Ook zou hij hardhandig een katheter bij haar naar binnen hebben geduwd tijdens een bevalling en dreigde hij haar te verkrachten en te vermoorden.

Verder zou de man zijn ex-vrouw gedwongen hebben hem als huisarts te nemen. Daarmee wilde hij psychische problemen in haar dossier zetten om haar ouderlijke macht te ontzeggen. Hij dwong haar volgens de aangifte ook op hardhandige manieren medicatie te slikken, onder meer door op haar hoofd te gaan zitten.

Ook zou hij zijn jonge kinderen, destijds tussen de 1 en 4 jaar, hebben mishandeld. Hij zou ze hebben opgesloten en met een stok hebben geslagen.

De huisarts ontkent zelf stellig de enkele mishandelingen. Waaronder die van zijn kinderen, tijdens een tussentijdse zitting vandaag. “Ik heb niets te verbergen, ik wil overal aan meewerken. Ik weet dat ik fouten heb gemaakt, maar ik heb mijn kinderen niet mishandeld en er zijn meerdere dingen waar ik van verdacht wordt die simpelweg niet waar zijn.” Hij zegt dat hij in een vechtscheiding zat en dat er daarom dingen ‘mis zijn gegaan’. 

Geschokte reacties

Enkele cliënten van de huisarts laten anoniem aan NH weten verbijsterd te zijn door het nieuws. Zo zegt één oud-patiënt: “Ik had het totaal niet aan zien komen. Hij kwam over als een jonge, ambitieuze huisarts. Ik schrik hier echt van.”

Een andere client laat weten niet extreem verbaasd te zijn door het nieuws. “Er waren in de regio al veel klachten over hem en zijn huisartsenpraktijken. Sinds hij daar de leiding over geeft, gaat er een hoop mis. Hij is meer ondernemer dan huisarts.”

Geen contact met ex-vrouw

De man zit op dit moment al 104 dagen in voorarrest. Hij mag nu zijn strafzaak in vrijheid afwachten, op voorwaarde dat hij zich meldt bij de reclassering en hij in deze periode zijn werk als huisarts niet voortzet. Ook mag hij geen contact hebben met zijn ex-vrouw.

De volgende zitting is op 7 juni. Dan wordt waarschijnlijk duidelijk wanneer de echte rechtszaak plaats gaat vinden.

Vanuit slachtofferhulp wordt verzocht de namen van de ex-vrouw en kinderen achterwege te laten. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.