Gooise Hangijzers: gloednieuwe talkshow neemt lokale hete kwesties onder de loep

Door Petra de Beij

Woningnood, openbaar vervoer, de fusie van Wijdemeren, de opvang van asielzoekers: in ’t Gooi spelen veel belangrijke thema’s waar veel over te zeggen valt. Niet online, maar aan tafel, met elkaar. NH en NH Gooi komen daarom met een nieuwe maandelijkse talkshow, Gooise Hangijzers. Het doel: hete hangijzers niet alleen te bespreken, maar ook te proberen samen op te lossen. 

Morgen wordt afgetrapt met de opnames van de eerste talkshow, vanuit Studio Mediaplein. Daar staat de gemeentefusie van de gemeente Wijdemeren centraal.

Is Hilversum de aangewezen fusiepartner of juist Gooise Meren? Is er een mogelijkheid dat Wijdemeren zelfstandig blijft? Zijn die participatiebijeenkomsten een wassen neus en is de beslissing over een fusiepartner al gevallen? Heeft Wijdemeren wel een stem in deze fusie of is het de provincie die de knoop doorhakt?

Het zijn de vragen die spelen, waar discussies over worden gevoerd, maar wat klopt nu eigenlijk en wat de stand van zaken? Aan tafel praten bewoners Steven Voorn en Hetty Kastelein met onder meer locoburgemeester Gert Zagt en Noor de Bruin van de Stichting ‘s-Graveland Werelderfgoed. 

Het gesprek wordt geleid door NH-journalist Ingmar Meijer. “Eén keer per maand staat een gemeente in het Gooi centraal en bespreken we een ‘heet hangijzer’. Niet verwonderlijk dat we starten met de situatie in Wijdemeren. Er zijn veel vragen en zorgen bij inwoners, ondernemers, stichtingen en verenigingen. Daarover gaan we met elkaar in gesprek. Alles komt op tafel”, vertelt hij. 

Publiek welkom

Publiek is van harte welkom om de opname van Gooise Hangijzers bij te wonen. Donderdagavond 29 februari gaan de deuren van Studio Mediaplein in winkelpassage Gooise Brink open vanaf 19.15 uur. De opnames starten om 19.30 uur en zullen een half uur duren.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.