Gooise Hangijzers bespreekt Hilversumse woningnood: “We zitten shocking klem”

Door Petra de Beij

Niet bouwen in het groen, want daar zijn we zuinig op. Geen hoogbouw, want dat tast het dorpse karakter aan, geen oude panden slopen, want dat gaat ten koste van de authenticiteit. Het blijkt onwijs moeilijk om nieuwe huizen te bouwen in Hilversum, terwijl het aantal woningzoekenden alsmaar stijgt. 

Woningnood staat centraal in de tweede aflevering van Gooise Hangijzers, de nieuwe talkshow van NH Nieuws en NH Gooi. Woningzoekenden kaarten hun problemen aan.

Wethouder Karin Walters van Hilversum, projectontwikkelaar Raoul van de Wetering, Cunera Bosser-Smit van woningcorporatie Gooi en Omstreken en Meije Gildemacher van de Hilversumse bewonersvereniging HOP 2040 praten daar vervolgens verder over. 

Woningnood in Hilversum is al jaren een heet hangijzer. NH-verslaggever Ingmar Meijer: “Woningzoekenden te over maar geen plek om te wonen. Een dak boven je hoofd is een basisbehoefte. Sterker nog, een dak boven je hoofd is een grondrecht maar in Hilversum lopen we letterlijk tegen groene grenzen aan. Tegelijkertijd willen we de leefbaarheid van de stad optimaal houden én iedereen van een woning voorzien. We zitten shocking klem. Is deze puzzel nog op te lossen?”

Wonen is hèt thema in Hilversum, zo blijkt uit de vele reacties die de redactie online kreeg. De prijzen van koopwoningen, het gebrek aan sociale huurwoningen of sowieso gebrek aan woonruimte. Aan tafel bij Ingmar de mensen ‘die erover gaan’, waar zien zij oplossingen. In de filmpjes de mensen die het treft, hoe zien zij hun toekomst?

Publiek welkom

Publiek is van harte welkom om de opname van Gooise Hangijzers bij te wonen. Donderdagavond 28 maart gaan de deuren van Studio Mediaplein in winkelpassage Gooise Brink open vanaf 18.45 uur. De opnames starten om 19.00 uur en zullen een half uur duren.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.