‘Gooische bingo’ voor kinderen met autisme groot succes

Door Noor van Scherpenzeel

In Restaurant Bellevue in Blaricum werd vanmiddag voor één keer niet gegeten, maar fanatiek gebingood. Doel van de bingo: zoveel mogelijk geld ophalen voor Stichting De Droomboom, een behandelcentrum voor jonge kinderen met een autismespectrumstoornis of een ontwikkelingsachterstand. Anita Witzier presenteerde het evenement.

Veel kinderen met een autismespectrumstoornis of een ontwikkelingsachterstand krijgen niet de juiste hulp, waardoor het voor hen soms lastiger is om mee te komen met de maatschappij. Bij Stichting de Droomboom krijgen zij intensieve persoonlijke begeleiding, waardoor dat wat gemakkelijker wordt.

Deze vorm van begeleiding wordt alleen niet volledig vergoed. Een deel betaalt de jeugdwet, het andere deel komt uit donaties en ophaalacties, zoals deze Gooische bingo. 

Prijzen

Het was voor het eerst dat de bingo georganiseerd werd voor de stichting. En het was meteen een groot succes: de zaal zat vol met fanatieke bingoërs, te zien in de video. Deelnemers konden onder andere etentjes, tickets naar een Ajax-wedstrijd, een botox-behandeling én zelfs een reis naar Portugal winnen. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.