Goed toeven: Laren is de meest leefbare gemeente van Nederland

Verslag streekredactie NHGooi/GooiTV: Petra de Beij.

 

Laarders weten het zelf natuurlijk al lang, maar het is goed toeven in hun gemeente. Sterker nog: Laren komt uit de bus als de meest leefbare gemeente van Nederland. Dat stelt althans onderzoeksbureau Atlas Research. Vooral in kleine woonplaatsen is het erg fijn wonen, zo blijkt uit het onderzoek. Het rapport heeft dan ook de naam ‘Geluk in een klein hoekje’ gekregen.

Het onderzoek heeft gekeken naar meerdere factoren die bepalend zijn voor de leefbaarheid. 

De onderzoekers hebben hierbij vooral gelet op de bereikbaarheid van basisvoorzieningen in woonplaatsen. Basisvoorzieningen zijn bijvoorbeeld huisarts, apotheek, zwembad, supermarkt, warenhuis, bibliotheek, bioscoop, café en treinstation.

Dit is de meetmethode die ook door het Centraal Bureau voor de Statistiek wordt gebruikt. Als veel van deze zaken binnen 15 minuten te bereiken zijn, stijgt een woonplaats op de lijst.

Ook Blaricum doet het goed

Laren blijkt dus hoog te scoren op veel van de meetpunten en komt daarmee op nummer één. Overigens is Laren niet de enige Gooise gemeente die het goed doet: buurgemeente Blaricum staat op een nette zesde plek. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.