Gijs maakt van zijn ‘beperking’ zijn kracht: op zijn YouTube-kanaal vraagt hij aandacht voor syndroom van Down

Door Erwin Bakker & Mika Mulder

Elkaar accepteren zoals je bent en respect voor elkaar hebben. Dat is de boodschap van de 22-jarige Gijs uit Hilversum. Gijs heeft het syndroom van Down en vraagt op zijn eigen YouTube-kanaal aandacht voor zijn ‘beperking’. En juist vandaag, want tegen NH Gooi vertelt hij dat het een bijzondere dag is. 

Het is vandaag namelijk Wereld Down Syndroom Dag. Het doel van deze dag is om iedereen bewust te maken van de uitdagingen waarmee mensen met het syndroom van Down te maken hebben, maar ook van hun unieke talenten en capaciteiten. Overal ter wereld worden evenementen georganiseerd om deze dag te vieren, van workshops tot sportevenementen. 

Dromen

Gijs uit Hilversum heeft het syndroom van Down en vindt het belangrijk dat mensen hem gelijk behandelen. Toch merkt hij dat dat niet altijd zo is. “Ik vind het soms wel moeilijk dat ik Down heb, ik wil ook gewoon op stap gaan net als mijn broer en zus”, vertelt hij. “Maar ik heb ook een heel leuk leven.” 

Gijs houdt enorm van zingen, dansen, acteren en gitaar spelen. “Mijn droom is om in de zomer-cliffhanger van GTST te spelen.”

YouTube

Naast dansen en acteren heeft Gijs ook een andere hobby, namelijk vloggen. Met zijn YouTube kanaal hoopt Gijs mensen bewust te maken van het feit dat iedereen gelijk is.

Daarnaast maakt hij ook video’s over andere onderwerpen die hem interesseren, zoals het bespreken van zijn favoriete televisieprogramma’s. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.