Geliefde Huizer postbode Rob wordt in het zonnetje gezet: “Ik ben sprakeloos”

Door Nina Vermeulen

Postbode Robert de Gooijer (43) moet na 20 jaar stoppen met pakketjes bezorgen en daarom wil de buurt hem verrassen. Buurtbewoner Nicolette Twisker-Schouten trommelde de buurt op om hem een onvergetelijk afscheid te geven. Verrast is Robert zeker. 

Jarenlang bracht Robert, beter bekend als Rob, pakketjes langs in Huizen. Hij was niet alleen een postbode, maar ook een vriend van de buurt. “Hij is zo integer, betrouwbaar en lief. Dit is iemand aan wie je je huissleutel zelfs zou toevertrouwen.” zegt buurtbewoner Cunera over Rob. 

Uit de hand gelopen

Buurtbewoner Nicolette nam het initiatief om iets aan Rob te geven, als blijk van waardering en schakelde de buurtapp in. “Een klein aardigheidje van de buurt, om te laten weten dat we hem gaan missen, bijvoorbeeld een bloemetje of cadeaubon. Het is een beetje uit de hand gelopen. De hele wijk was zo enthousiast, dat we nu een fantastisch cadeau voor hem hebben kunnen regelen.”

De buurt stond klaar in de wijk waar hij pakketjes bezorgde om hem te verrassen na zijn laatste werkdag als postbode. Aangezien er veel geld was opgehaald, werd hij verrast met een cheque van 1.400 euro, hotelovernachting met zijn familie en een bos bloemen. Een grote verrassing voor Rob: “Ik ben sprakeloos en dat ben ik niet vaak.” 

Geen keuze

De reden waarom Rob stopt is een besluit van PostNL, en het valt hem zwaar. Hij werkte altijd als zelfstandige en moest nu in loondienst. Dit zou financieel onvoordelig zijn voor de Huizer, vandaar dat hij heeft besloten om te stoppen.  

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.