Geen rondweg om vesting Naarden autoluw te maken: plan trekt juist extra verkeer aan

Door Sjoerd Stoop

Er komt geen rondweg om de drukke vesting van Naarden autoluw te maken. Dat heeft de gemeente Gooise Meren besloten na een eerste onderzoek naar dat plan. Het aanleggen van een rondweg rond de vesting, die nodig is om toch overal te kunnen komen, lijkt averechts te werken en trekt juist veel verkeer aan. 

Er ligt al langer een wens om de drukke vesting van Naarden autoluw te maken. Sterker nog: de gemeente Gooise Meren wil vanaf 2040 al haar centra autoluw maken. 

Een belangrijke voorwaarde om de vesting autoluw te maken leek het aanleggen van een rondweg, zodat verkeer toch overal kan komen. De gemeente heeft onderzoek laten doen naar het aanleggen van zo’n rondweg. Kort gezegd komt het er op neer dat zo’n rondweg volgens het onderzoek wel kan werken om de vesting autoluw te maken, maar ook weer veel extra verkeer aan zal trekken en dat wil de gemeente niet. 

Het aantrekken van extra verkeer zou er toe leiden dat het te druk wordt op de Huizerstraatweg en de Naarderstraat, een belangrijke toegangsweg naar de vesting van Naarden. Er zou dan veel verkeer vanaf de snelweg naar de lokale weg komen. De straat is daar niet op ingericht. 

Gemeente zoekt verder

Dat de rondweg geen zin heeft, wil niet zeggen dat de gemeente haar plannen voor een autoluwe vesting helemaal in de ijskast zet. Er wordt gekeken of het met andere maatregelen ook mogelijk is om het doorgaande verkeer te weren en de vesting autoluwer te maken. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.