Geen honden op Huizer stranden tijdens strandseizoen: “Vormt gezondheidsrisico’s”

Door Ingmar Meijer

De gemeente Huizen houdt voet bij stuk en is niet van plan om het uitlaten van honden op twee strandjes toe te staan tussen april en oktober. Hoewel er een herhaalde oproep kwam van een bewoner om de Zomerkade en het Gooierhoofd vrij te geven, zegt de gemeente dat de nodige hondenbezitters de uitwerpselen van hun viervoeter toch niet opruimen. Dat leidt tot een gezondheidsrisico dat Huizen niet wil lopen.

Eerder dit jaar klom een inwoner van Huizen opnieuw in de pen richting de gemeente met het verzoek om ook tijdens het zwemseizoen de hond overdag uit te laten op bovengenoemde strandjes. Mensen met honden zouden heel blij worden als zij voor 10.00 uur en na 19.00 uur het strand op zouden kunnen met hun hond was de mededeling aan het gemeentebestuur.

Klein oppervlak

Maar het antwoord om het uitlaatverbod op te heffen, blijft hetzelfde als bij de eerdere poging van de Huizer in maart 2021. Vanwege gezondheidsrisico’s en een te kleine oppervlakte op de stranden heeft de gemeente weer besloten geen honden toe te staan tijdens het zwemseizoen. 

“Wij hebben uw nieuwe verzoek wederom zorgvuldig overwogen, maar we zien geen mogelijkheden om af te wijken van het hondenverbod tussen 1 april en 1 oktober op de Huizer stranden”, laat het college van burgemeester en wethouders weten.

Boa-controles

Een van de grootste obstakels is dat de nodige hondenbezitters de uitwerpselen van hun viervoeter niet opruimen. Volgens de gemeente blijkt dat uit de diverse controles die de buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) uitvoeren. Het laten liggen van plas en poep vormt een gezondheidsrisico voor de gebruikers van de stranden. 

Juist vanwege deze risico’s laat de gemeente het strand zeven voor het strandseizoen begint. “Dit houden we graag zo gedurende die periode. Na 1 oktober zijn honden weer welkom op het strand”, is het duidelijke commentaar vanuit het gemeentehuis.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.