Geen gladheid en geglibber; extra strooiroute door Huizen

Door Redactie ’t Gooi

Het wordt kouder en dus ook steeds gladder op de weg. In Huizen wordt er dit jaar extra gestrooid en dan vooral op fietspaden. De gemeente bereidt zich voor op het koude winterse weer. 

De gemeente Huizen komt alweer in actie om de winter zo goed en veilig mogelijk door te komen. Er komen in plaats van vier nu vijf routes door Huizen waar gestrooid gaat worden, zodat fietsers de winter door kunnen fietsen. 

De extra strooiroute is erbij gekomen vanwege het toenemende aantal fietspaden. De wegen waar gestrooid gaat worden zijn de belangrijkste wegen en fietspaden van Huizen. Het doel van de extra bezetting is om ervoor te zorgen dat de belangrijkste wegen op tijd gestrooid worden volgens de landelijke normen. Op deze manier zorgt de gemeente ervoor dat de wegen veilig blijven tijdens de winter en er ook op gladde dagen gewoon gefietst kan worden. 

Zoutbak

Op stoepen van woningen, winkels of bedrijven wordt niet gestrooid, want dat behoort volgens de gemeente bij de verantwoordelijkheid van de bewoners en ondernemers zelf. Wel kan de gemeente een zoutbak ter beschikking stellen, zodat er alsnog goed gestrooid kan worden. 

Op de site van de gemeente Huizen is te zien hoe de routes exact lopen.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.