Geen eigen vervoer meer? Deze Gooise autobezitters kunnen je helpen

Door Fabian van der Gijze

Het hoeft geen probleem te zijn als je ouder bent en geen vervoer meer hebt om naar de supermarkt, familie of een leuk uitje te gaan. Een flinke groep Gooise autobezitters staan klaar om je te helpen als ‘automaatje’. NH ging een dagje mee op pad. De bestemming: de dochter van Mevrouw Kos.

ANWB Automaatje is een samenwerking tussen de ANWB, Versa Welzijn en de gemeenten. Dankzij de vrijwilligers kan iedereen zonder vervoer zich weer verplaatsen.

De locatie maakt hiervoor niet uit. Dit kan voor een klein ritje zijn, maar ook voor een verre rit. Automaatje bestaat uit een groep vrijwilligers, die graag iemand op locatie wil brengen. Wanneer je minimaal twee dagen van tevoren je rit aanvraagt, zorgt de organisatie voor de rest. Aangezien de groep uit vrijwilligers bestaat, betaal je dan ook alleen de kilometers.

Automaatjes zijn te vinden in onder meer Huizen, Blaricum, Gooise Meren en Wijdemeren. Er is veel animo voor, waardoor er ook hard wordt gezocht naar nieuwe vrijwilligers. Zelfs als je maar een paar uur de tijd hebt, kun je al helpen. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.