Gaat er in Huizen gebouwd worden bij locatie Silverdome? College overweegt project te stoppen

Door Pieter Witte

Het plan ligt er al sinds begin vorig jaar en halverwege dit jaar zou het gebouw moeten staan, maar het terrein is nog steeds een woestenij. Uiterlijk 1 november moet de initiatiefnemer van de bouw bij de locatie Silverdome in Huizen met een onderbouwd antwoord komen aan het college waarom er nu uitstel is aangevraagd tot eind volgend jaar. Komt dit antwoord niet of te laat dan overweegt de gemeente te stoppen met het project.

Het terrein aan de Bestevaer 5 in Huizen ligt er troosteloos bij. Het onkruid is hoog opgeschoten en enkele omgevallen hekken maken het haveloze beeld compleet. Sinds een aantal jaar is het plan om op deze locatie, waar ooit de discotheek Silverdome stond, huurwoningen te bouwen. De omgevingsvergunning daartoe werd al afgegeven. Maar behalve de sloop van het oude ‘Silverdome’ gebeurt er verder niks op of met het terrein.

Oorspronkelijk was het plan nog om begin vorig jaar de eerste schop in de grond te hebben. Na de sloop van het oude pand zou de gemeente de grond klaar maken voor de bouw en het nieuwe appartementencomplex moest nog in de zomer van dit jaar opgeleverd worden. Stijgende prijzen door de oorlog in Oekraïne, een nieuw huurbeleid en een rentemarkt die tegenzat; het waren redenen voor de initiatiefnemer om toch betere tijden af te wachten en dus uitstel aan te vragen.

Inmiddels is door de initiatiefnemer zelfs uitstel gevraagd tot eind volgend jaar. Dat zat het Huizer college blijkbaar niet lekker en zij verzocht om meer onderbouwing. Samen met dit verzoek werd de initiatiefnemer gewezen op de mogelijkheden van de subsidieregeling ‘Startbouwimpuls’. Als er eind van deze maand geen reactie komt of deze is niet naar wens van het college dan wordt overwogen de koop- dan wel realiseringsovereenkomst te beëindigen.

Door of niet door?

Ook ligt er nu een toezegging op tafel van wethouder Boom aan de commissie Fysiek Domein (FYD) om een terugkoppeling te geven over de definitieve planning met betrekking tot locatie Silverdome. De wethouder zal dit mededelen als hij een gesprek met de initiatiefnemer heeft gehad. Er zijn feitelijk twee opties: het project wordt voorlopig gehandhaafd tot er een nieuwe planning is of er wordt een procedure gestart om de overeenkomst te beëindigen.

De woordvoerder van de eigenaar van de grond laat weten voor het einde van deze maand nog met wethouder Boom aan tafel te zitten. Het uitstel is wat hem betreft aangevraagd wegens overmacht. Wel geeft hij aan dat ‘het uitgangspunt is dat het gebouw er komt maar wanneer is wel de vraag.’

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.