Frustratie van treinreizigers over NS-bussen tussen Weesp en Almere: chauffeurs kennen de weg niet

Door Redactie ’t Gooi

Het gaat erg rommelig met de bussen die rijden tussen Weesp en Almere Oostvaarders, omdat er vanwege werkzaamheden geen treinen rijden. Volgens reizigersorganisatie Rover rijden er te weinig bussen, laat de communicatie te wensen over en worden reizigers niet goed begeleid. Rover spreekt over ‘frustratie en ergernis’ bij treinreizigers. 

Omdat er geen treinen rijden, rijden de bussen tussen Weesp en Almere Oostvaarders. Het gaat om twee soorten: snelbussen die direct van Weesp naar Almere Oostvaarders rijden en om stopbussen die ook stoppen op de tussenliggende stations. 

Vooral op station Weesp en Almere Oostvaarders gaat het volgens Rover fout. Daar staat niet duidelijk aangegeven welke bus de reiziger moet hebben en stappen veel mensen in de verkeerde bus. Er staat niet op elk station NS-personeel om reizigers te helpen. 

“Er wordt van alles geschreeuwd, maar ik weet dan niet waar ik moet staan”, zegt een vrouw op station Weesp tegen Omroep Flevoland. “Of het is hier of het is daar en dan gaat die bus verder rijden. Je weet het niet.” Een andere reiziger is ook niet tevreden: “Vanochtend in de bus spraken mensen daarover. Andere mensen gingen klagen bij de buschauffeur omdat de bus vol zat. Dus wel veel ontevreden mensen eigenlijk, ja.”

Buitenlande chauffeurs die de route niet kennen

De reizigers klagen ook over de buschauffeurs op de route. Het gaat om buitenlandse chauffeurs, uit Hongarije, Bulgarije of Polen. Ze spreken geen Nederlands, maar kennen bovenal ook de routes niet en nemen daardoor nog wel eens de verkeerde afslag, met vertragingen tot gevolg. Een reiziger vertelt zelfs dat ze de chauffeur met andere reizigers de weg moest wijzen. 

De NS erkent in een reactie de problemen en de klachten van de reizigers. “We hebben gezien dat er aanloopproblemen waren bij het opstarten van die busdienst. Dat zat hem in chauffeurs die nog onbekend waren op de weg en spitsdrukte. We hebben ook klachten ontvangen van reizigers die niet mee konden. Dat is heel vervelend. We zien wel dat het in de loop van de week steeds beter gaat. “

De werkzaamheden tussen Weesp en Almere Oostvaarders zijn morgen klaar. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.