Fotograaf Erwin Olaf (64) overleden

Door AT5

Fotograaf Erwin Olaf is woensdagochtend op 64-jarige leeftijd onverwachts overleden. Olaf had al enige tijd een longziekte en kreeg enkele weken geleden nog een longtransplantatie.

Olaf heeft een studio in de Rivierenbuurt in Amsterdam. Hij was een toonaangevende fotograaf wiens werk ook in buitenlandse musea en galerieën heeft gehangen. Olaf maakte onder meer foto’s van de dansers van Het Nationale Ballet: een van zijn series laat uitvergrotingen zien van typische details uit de choreografieën van Hans van Manen. Ook maakte hij regelmatig zelfportretten.

Vijf jaar geleden schonk Olaf bijna vijfhonderd van zijn werken aan het Rijksmuseum, waaronder 412 foto’s, 7 video’s, tijdschriften en boeken.

Onderscheidingen

In maart dit jaar kreeg hij van de koning de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap. In 2019 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, vanwege zijn werk en zijn inzet voor de voor de LHBTIQ+-gemeenschap. Burgemeester Halsema speldde hem die onderscheiding op in het Rijksmuseum.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.