Flinke schade aan café in Hilversum na vuurwerkexplosie

Door Daan Visser

Een gesneuveld raam en een kapotte terrasbank, dat is de schade van de explosie die maandagochtend plaatsvond bij Café Dudok aan de Larenseweg in Hilversum. De politie heeft voor het onderzoek een deel van de straat tijdelijk afgezet. Volgens een woordvoerder gaat het hoogstwaarschijnlijk om vuurwerk. 

Eigenaar Ebru Serefli en haar man zijn ’s middags bezig met het afplakken van de gesneuvelde ruit. De schrik zit er nog goed in. “We hebben geen idee wie hier precies achter zin. Echt verschrikkelijk.” Inmiddels heeft het stel al aangifte gedaan.

Op de camerabeelden is te zien dat iets voor 5.00 iemand met een capuchon op iets prepareert bij het raam. Het duurt niet lang voordat er een grote rookwolk ontstaat, waarna het explosief afgaat. Een grote lichtflits vult het beeld. “Niet normaal, toch!”

De politie heeft diezelfde ochtend een gedeelte van de Larenseweg tijdelijk afgezet en onderzoek gedaan. De resten van het explosief zijn meegenomen voor verder onderzoek. Volgens een woordvoerder gaat het hoogstwaarschijnlijk om vuurwerk.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.