Feestelijke opening nieuwe streekredactie van het Gooi

Door Amanda Algra

Vanaf vandaag is het officieel, het Gooi heeft haar eigen streekredactie. Een samenwerking tussen de lokale omroepen NH Gooi en Gooi TV en regionale omroep NH Media. Hun werkplek zit in hartje Hilversum, in de creatieve broedplaats LAB Mediaplein. Tegelijkertijd heeft de redactie vandaag de nieuwe televisiestudio STUDIO Mediaplein in gebruik genomen.

Om twee uur ‘s middags begon de feestelijke opening, die tegelijkertijd ook live te zien was op nhgooi.nl. Een eerste kijkje achter de schermen bij de nieuwe streekredactie, gepresenteerd door Noor van Scherpenzeel en Fabian van der Gijze.

De officiële opening werd verricht door Karin Walters, wethouder Media van de gemeente Hilversum, en Han ter Heegde, burgemeester van Gooise Meren. Zij onthulden samen het nieuwe logo van NH Gooi. 

Debat

De streekredactie NH Gooi loopt voor op het kabinetsvoornemen om alle lokale omroepen om te vormen tot professionelere streekomroepen. Wat dat betekent voor het huidige omroepbestel werd besproken in een debat vanuit de nieuwe STUDIO Mediaplein onder leiding van presentator Floris Roubos met Jacky de Vries, hoofd nieuws NH Media,  lector Liesbeth Hermans en onderzoeker Niek Hietbrink. 

De streekredactie deelt de locatie met Moos Productiehuis (stagebedrijf van MBO College Hilversum). LAB Mediaplein en STUDIO Mediaplein is een initiatief van Bibliotheek Hilversum, Beeld & Geluid en Museum Hilversum. Er wordt samengewerkt met Moos, Hilversummers.nl en younghilversummers.nl. De jonge Hilversumse talenten Mo Alnour en Avani Kille van younghilversummers.nl namen stukken van de presentatie tijdens het debat voor hun rekening.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.