Familie en vrienden in de bres voor gewezen zwembadhouder Shiva

Verslag streekredactie NHGooi/GooiTV: Daan Visser en Mika Mulder.

 

Familie en vrienden van de gewezen zwembadeigenaar Shiva de Winter starten een crowdfundingsactie, zodat hij zijn juridische strijd kan voortzetten. Het zwembad ’t Gooische Bad is gisteren ontruimd na een verloren rechtszaak tegen zijn voormalig administratiekantoor Fides. Met deze actie hoopt initiatiefnemer Meinte Rebel dat hij het hoger beroep kan financieren. 

“Ik ken Shiva al sinds de middelbare school, daar werden we vrienden”, vertelt Rebel. “Het gaat mij behoorlijk aan het hart dat er een kans bestaat dat hij met zijn gezin en zijn ouders op straat kan komen te staan. Dat er een zwembad waar honderden kinderen zwemles krijgen moet sluiten.”

“Het is een man met zijn hart op de juiste plek”, vertelt Rebel geëmotioneerd. “Hij doet ontzettend veel dingen zonder winstoogmerk en het bedrijf loopt gewoon goed”, zo stelt hij. “Het onrecht mag niet zegevieren.”

Ontruimd zwembad

De Winter huurt het pand aan de Franciscusweg van Fides. Hierin bouwt hij ’t Gooische Bad en zijn kantoor. Het geld hiervoor leent hij ook van Fides B.V. De woningen van De Winter en zijn gezin en die van zijn ouders dienen als onderpand. 

De tekst gaat door.

Dan ontstaat er een conflict tussen de twee partijen. Het gaat onder andere over hoe de stand van de schuld is opgebouwd voor de aanleg van ’t Gooische Bad en over de betaling van de huur. Bij de lening aan De Winter dienen de woningen van De Winter en zijn gezin en die van zijn ouders als onderpand. 

Er volgt een rechtszaak waarna De Winter eind mei te horen krijgt dat hij de sleutels van zijn zwembad in moet leveren en zijn gehele inventaris moet laten staan. Het pand aan de Franciscusweg is gisteren uiteindelijk ontruimd. Maar daarmee laat De Winter het niet zitten. Hij gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

Oplossingen

Familie en vrienden zien de juridische situatie met lede ogen aan en het is Meinte die besluit de crowdfunding te starten. “We hopen uiteindelijk dat het vonnis wordt teruggedraaid en dat ze zo snel mogelijk in het zwembad terug kunnen keren. We hopen ook dat de partijen tot een akkoord kunnen komen, want die oplossingen liggen er. Dan kunnen de families ook door.”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.