Explosief gaat af bij Hilversumse woning: ‘Vanuit ons raam zagen we allemaal rook’

Door Redactie

Aan De Loodsen in Hilversum is vanmorgen rond 03.00 een explosief afgegaan bij een woning. Daarbij is de gevel van het huis flink beschadigd geraakt. In de woning woont een gezin, niemand is gewond geraakt. 

Het explosief is in de vroege morgen afgegaan bij de woning aan de Loodsen in de buurt Villa Industria. De deur van het huis is flink beschadigd geraakt en meerdere ruiten zijn gesneuveld. De straat werd tijdelijk afgezet.

“En of wij de knal gehoord hebben”, laat een buurtbewoner weten. “We zijn ontzettend geschrokken. Ons brandalarm ging gelijk af en vanuit ons raam zagen we allemaal rook in de straat.”

“Ik en mijn hond werden gelijk wakker van de explosie. Even later zagen we politie en brandweer in de straat”, vertelt een andere buurtbewoners. “Wat er precies gebeurt is weet ik niet.”

Eerdere explosies

Dit is de niet de eerste explosie in Villa Industria. Augustus vorig jaar was een appartementencomplex de Gashouder in dezelfde buurt het doelwit van een explosief. Daar blijft het niet bij. Vorige week werd een kiosk op het station Bussum-Zuid flink beschadigd nadat er een explosief was afgegaan.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.