Europapa knalt van de Raadhuistoren van Hilversum

Door Daan Visser

Vanaf de toren van het Raadhuis schalt Joost Klein’s Europapa over Hilversum heen. Stadbeiaardier Wim Ruitenbeek brengt in de week van het Eurovisie Songfestival een boeket aan Songfestivalkraker ten gehore. Zo ook de inzending van Nederland.

Elke woensdag tussen 11.00 en 12.00 bespeelt stadbeiaardier Wim Ruitenbeek de beiaard van de Raadhuistoren. Vaak speelt hij nummers die te maken hebben met de actualiteit. Het is dus niet meer dan logisch dat Wim vandaag Europapa speelt. Als de wind goed staat is het nummer op vele kilometers afstand te horen.

Het blijft deze ochtend niet alleen maar bij Europapa. Ook andere Songfestivalkrakers waren te horen. Van de recente liedjes Arcade en De Diepte tot klassiekers als Een Beetje en Dina-A-Dong. Ze komen allemaal voorbij. Het zijn vaak de melodieuze liedjes die op de de beiaard van Wim goed uit de verf komen. “Als je het goed kunt nafluiten, kan ik het goed spelen. Je moet op de beiaard dingen weglaten, maar als je de melodie goed herkent is het prima. Dat is de vuistregel.” 

Luister het hele uur van stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek terug op de onderstaande video. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.