Enorme toeloop van leerlingen: gesloten Muider basisschool moet uit nood weer open

Door Gooise streekredactie

Drie jaar nadat de laatste schoolbel luidde, gaat de Muider basisschool de PC Hooftschool weer open. Een noodgreep van de gemeente: het aantal Muider scholieren neemt zo hard toe dat er extra lokalen nodig zijn. Na de kerstvakantie worden er weer vier lokalen gebruikt. 

Muiden groeit en verjongt de laatste jaren razendsnel, door onder meer de bouw van de grote nieuwbouwwijk De Krijgsman. Vooral die wijk trekt veel jonge gezinnen, waardoor het aantal kinderen dat naar de basisschool moet enorm toeneemt. 

Het aantal basisscholieren groeit eigenlijk te hard. De twee bestaande basisscholen – de Jozefschool in het centrum van Muiden en de nieuwe Muiderkring in nieuwbouwwijk De Krijgsman – kunnen het groeiende aantal leerlingen niet meer aan. Er zijn daarom dringend extra lokalen nodig. 

Vier lokalen nodig

Om de toestroom op korte termijn aan te kunnen, gaat nu de oude PC Hooftschool weer open. Dat gebouw wordt al een tijdje niet meer als school gebruikt, maar vooral als kinderopvang en buurtkamer. Toch worden er snel vier lokalen klaargemaakt om weer leerlingen les te gaan geven. 

Als alles volgens plan verloopt, worden de eerste lessen na de kerstvakantie gegeven. Voor die tijd ondergaat de school een opknapbeurt. 

Het heropenen van de oude school is tijdelijk. De gemeente Gooise Meren kijkt nog naar een structurele oplossing. Zo wordt er gekeken naar de bouw van een derde schoolgebouw. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.