Emotioneel hardloopevenement in Hilversum haalt ruim 67.000 euro op voor kankeronderzoek

Door Noor van Scherpenzeel

Tranen van trots tijdens de LoveLife Run in Hilversum. Vandaag renden zo’n 175 deelnemers mee met het hardloopevenement om geld op te halen voor kankeronderzoek. Extra bijzonder is dat een deel van de lopers zelf ook kanker heeft, of heeft gehad. Het zorgde voor veel emotie bij de finish. 

“Ik ben zo ongelofelijk trots op ze”, zegt trainer Natasja Hallema over de deelnemers van de LoveLife Run, georganiseerd door stichting Fight Cancer. De afgelopen drie maanden trainde Hallema een groep van zo’n 15 mensen die kanker heeft of heeft gehad om mee te doen met het hardloopevenement.

Het is voor hen een enorme opgave om te sporten vanwege de zware behandelingen die ze (hebben) ondergaan. Toch lukten het ze vandaag om 5 kilometer te rennen. Hallema: “We hebben de afgelopen tijd deelnemers begeleid met voedingstips en beweegtips. Ook kwamen we één keer per week samen om te trainen. Het was niet voor iedereen even makkelijk, maar ze deden het tóch.”

Tranen

De tranen vloeiden dan ook van ontlading bij de deelnemers en trainers toen iedereen over de finish kwam. Ook bij Hallema. “Het voelt als een apotheose, om maar een groot woord te noemen. Ze hebben er allemaal zo voor moeten bikkelen. Maar het is ze allemaal gewoon gelukt. Dan ben je zo trots, daar doe je het voor.”

Er werd uiteindelijk 67.357 euro opgehaald. Een deel daarvan gaat naar een kankeronderzoek binnen Tergooi MC. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.