Eindelijk beter thuis voor kippen die in geparkeerde Hilversumse auto scharrelden

Verslag streekredactie NHGooi/GooiTV: Erik Bootsman.

 

Een geparkeerde auto vol kippen heeft bewoners van Hilversum-Noord meer dan een jaar bezig gehouden. Het opvallende thuis van de kippen zorgde voor verbaasde blikken. Na de auto, reden de kippen een tijdje rond in een veewagentje. Nu hebben de kippen eindelijk een stuk land gevonden waar ze kunnen scharrelen. Hun auto staat nog wel in de buurt. 

Van wie de kippen zijn, was lang een raadsel. Tussen de Stroeslaan en de Van der Laakenstraat werden ze regelmatig, achter het stuur, opgemerkt. 

Na een lange zoektocht vonden verslaggevers van NH Gooi eerder dit jaar rechtmatige eigenaar van de kippen en de auto. Het bleek te gaan om een buurtbewoner. De vrouw in kwestie wilde desgevraagd niets over haar beesten zeggen: “Je bent de zoveelste al. Daar wil ik niet over praten”, was toen de enige reactie die ze aan de deur wilde geven.

De vader van de eigenaresse vertelt dat de kippen een beter onderkomen hebben gevonden. Een stuk land waar ze kunnen scharrelen. En inderdaad: in hun voormalige onderkomen, in de auto, blijkt geen kip meer te bekennen. 

Tekst gaat door onder de foto.

Nu de kippen weg zijn, kan de buurt weer rustig slapen. Het gekakel en gekraai uit de auto is weg als je door de buurt loopt.

Schande 

Buurtbewoners keken regelmatig om zich heen alsof ze voor de gek werden gehouden, ze  schrokken en oordeelden dat het niet kon. Andere buurtbewoners waren feller, ze zeiden zelfs dat de kippen in de oude Opel voor schade zorgden.

Toen de buurt vorig jaar aan de bel trok, bleken de politie en de dierenambulance niet op te kunnen treden tegen de kippenwagen. Zolang de beesten niet slecht werden verzorgd, er geen sprake was van dierenmishandeling of verwaarlozing kwamen ze niet in actie. Omdat de kippen er goed verzorgd uit zagen en geen abnormaal gedrag vertoonden, was er geen reden om in te grijpen. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.