Einde tijdperk Rutte kan op veel steun rekenen bij kiezers in VVD-bolwerk Laren

Door Suzette Nesselaar

Larense VVD-stemmers zien het vertrek van minister-president Rutte als de enige uitweg die er nog mogelijk was. Vanochtend maakte de premier bekend te stoppen als partijleider. En dat nieuws kan in Laren, een echt VVD-bolwerk, rekenen op positieve reacties, ziet verslaggever Suzette Nesselaar.

De VVD is al ruim twee jaar de grootste partij in het Gooise Laren. Bijna 40 procent van de stemgerechtigden stemden in 2021 op de VVD. In 2017 was dat 47 procent. 

“Ik zet alle ballen op Pieter Omtzigt, die kunnen we denk ik wel vertrouwen”, zegt een van de VVD-stemmers nu. Hij is niet de enige, want iedereen die NH vandaag voor de camera krijgt, is het ermee eens dat tijdperk Rutte nu over is.

“Yes, eindelijk”, vervolgt een ander. “Begrijpelijk, blij dat hij is opgestapt. Had hij al veel eerder moeten doen. Zoveel fouten gemaakt, hij verschuilt zich achter van alles. Is niet meer geloofwaardig.”

Omtzigt dan maar?

De vraag is of nog wel, na het vertrek van Rutte straks, op de VVD gestemd wordt. Het antwoord van Larense bewoners? “Daar moet ik even goed over nadenken” en “nee”.

Alternatieven. Zijn die er dan, wat betreft de Larense inwoners? De naam van Pieter Omtzigt wordt veel genoemd. “Die is echt geloofwaardig, daar kan ik best op stemmen”.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.