Eigenaar treft zwaar explosief aan in bedrijfspand, EOD voorkomt explosie

Door Bureau NH

Brandstichting aan een bedrijvenpand in Huizen is door puur geluk mislukt. De eigenaar zag het explosief liggen en belde maandagmiddag 1 januari de politie, daarop volgde de Explosieven Opruimingsdienst. Die kon het zware geschut op een veilige locatie ontmantelen. Er is veel onduidelijk over de dader en zijn motief, wie weet hier meer over?

De poging tot brandstichting gebeurde bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg in Huizen. Nieuwjaarsdag wordt door de eigenaar van het pand het explosief in het pand in het publieksgedeelte aangetroffen. Door een ruitje in te tikken is het spul door iemand naar binnen gegooid. Wonder boven wonder is dat niet afgegaan.

EOD

Het explosief is even later ergens anders door de Explosieven Opruimingsdienst tot ontploffing gebracht. De politie moet er niet aan denken dat het zware spul toch in het pand was afgegaan en zoekt de dader.

Bent u misschien getuige geweest? Heeft u camera’s hangen in de buurt? Er kan misschien wel eens iets op te zien zijn. Meld het de politie via één van onderstaande kanalen.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.