Een ‘klets-lintje’ om gesprekjes aan te jagen: Wat vinden Hilversummers daarvan?

Door Noor van Scherpenzeel

Vanaf nu kunnen Hilversummers hem écht dragen: het ‘kletslintje’. Door deze op te spelden kunnen inwoners laten zien dat ze openstaan voor een gesprek met onbekenden. Volgens de initiatiefnemers moet het mensen ‘weer verbinden’. “We hopen dat mensen weer écht contact met elkaar zullen maken, niet alleen via de telefoon.”

Initiatiefnemers en vrijwilligers van Stichting Present Hilversum, de Vrijwilligerscentrale en Hilversummers.nl zijn sinds zondag gestart met de campagne ‘Let’s meet’. Op straat delen ze zogenoemde kletslintjes en praatpalen uit, in de hoop dat Hilversummers weer écht met elkaar gaan praten.

Kletslint of praatpaal 

Vorige maand werd het idee al aangekondigd. Toen vertelde initiatiefnemer Eva Drager van Stichting Present dat ze zelf moeite had met contacten maken toen ze in Hilversum kwam wonen. “Ik woonde ineens in een nieuwe stad en dacht: en nu?”

Een kletslintje of praatpaal had haar toen goed kunnen helpen, vindt ze zelf. Daarbij moet het eenzaamheid verminderen en mensen ‘van hun telefoon afhalen’. “Ik denk dat met elkaar in gesprek zijn veel belangrijker is dan scrollen op je telefoon”.

Wat de Hilversummers van het idee vinden, is te zien in bovenstaande video.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.